Akupunktur & Kinesisk Medicin

Den Kinesiske Medicin betragter krop og psyke som en uadskillelig helhed. Kroppens funktion er bl.a. afhængig af, at den mængde energi der er til rådighed, bevæges harmonisk rundt i hele kroppen udvendig som indvendig.

Kroppen er skabt til at holde sig sund og rask. Men i tilfælde, hvor der ikke er de fornødne ressourcer til at vedligeholde den naturlige balance, kan sygdomme gøre deres indtog og påvirke vores livskvalitet.

Hvad enten man døjer med en akut eller kronisk sygdom, smerter i bevægeapparatet eller man blot ønsker forebyggelse af ressourceunderskud - så kan akupunktur gøre en forskel!

Kinesisk Medicin bygger på et komplekst meridiansystem, hvori vores basale energi strømmer rundt i hele kroppen og forbinder vores indre organer, knogler, muskler, hoved og sanseorganer.

Man arbejder fortrinsvis med de 12 primære meridianer, som har deres individuelle forløb fra henholdsvis hænder og fødder til kroppens midte.

Akupunktørens mulighed for at påvirke dette system sker gennem akupunkturpunkterne, som er placeret langs meridianerne på steder hvor energien bevæger sig nær kroppens overflade. Disse punkter er således akupunktørens ”indgang” til kroppens energisystem, hvorfra det er muligt på en naturlig og blid måde at hjælpe kroppen ind i en helbredende proces.

Behandlingsmetoden har været anvendt i Østen gennem mere end 4500 år. Dermed bygger behandlingsmetoden på et meget veludviklet erfaringsgrundlag, og i dag anvendes metoden da også i det meste af verden.

I Danmark er behandlingsmetoden gennem de seneste 20 år blevet mere og mere anerkendt. Den står i dag som en uundgåelig del af vores sundhedsvæsen, som anvendes af både læger og sygeplejersker i og uden for sygehusene.

AkupunktÝr og Fysioterapeut Ann Jette Riis  | riis@aku-net.dk